Bevloering

Bij timmerwerk hoort ook de bevloering. En dan gaat het in ons geval om het leggen van diverse soorten vloeren. Wij kunnen u o.a. helpen met:

Vloeren egaliseren

Egalisatie van de vloer is vaak nodig als voorbereiding op tegelen of parket leggen. Normaal egalisatiecement is bedoeld voor het opvullen van kleine oneffenheden (enkele millimeters). Er bestaat ook egalisatiecement van zware kwaliteit waarmee u een laag kunt aanbrengen van maximaal 3cm dik.

Laminaatvloeren leggen

De laminaatvloer is een van de meest populaire vloeren om te leggen. Het laminaat van tegenwoordig is ook zo gemaakt dat de kwaliteit hoog is. We zien dan ook heel veel verschillende soorten laminaat, in verschillende kleuren, verschillende afwerkingen, laminaat met V-groef en zo kun je nog wel even doorgaan. De voordelen van goed laminaat zijn dan ook dat ze slijtvast zijn, sterk in gebruik, hygiënisch, kleurecht en bestand tegen de meeste vlekken. Het is dan ook een gewilde vloer om te laten leggen.

Vloerverwarming

Bij traditionele vloerverwarming sluit men de centrale verwarming aan op de vloerverwarming. Vloerverwarming is er in twee soorten. Er is traditionele vloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Onder bijna elke vloersoort kan vloerverwarming worden aangelegd.

Vloerverwarming is onder andere mogelijk bij tegelvloeren, parketvloeren, zeil, houten vloeren en natuursteen. Vloerverwarming kan ook bij tapijt, als het tapijt niet dikker is dan 10 millimeter. Het tapijt werkt als isolatiemateriaal. Als dit wel het geval is en dan wordt de vloer dus niet warm.

Houd met het onderstaande rekening:

  • vloerverwarming kan sommige natuursteenvloeren beschadigen
  • tegels zijn erg geschikt voor vloerverwarming. Tegels geleiden de warmte namelijk goed.
  • Houten vloeren doen er juist langer over om de warmte te geleiden dan de andere soorten vloeren.

Mocht u vragen hebben, zoekt u dan gerust contact met ons voor een vrijblijvend advies!

Nieuwbouw/verbouwingen

Misschien zijn de plannen al concreet of weet u nog niet wat de mogelijkheden zijn..

Lees meer...

Renovatie/restauratie

Het team van T&O is expert op verschillende vakgebieden.

Lees meer..

Overige werkzaamheden

 T&O houdt zich al jaren bezig met zeer diverse onderhoudswerkzaamheden.

Lees meer...